Суд окупантів у Криму допитав чотирьох співробітників ФСБ у «справі» Бекірова

Суд окупантів у Криму допитав чотирьох співробітників ФСБ у «справі» Бекірова

Укрінформ
У Криму в рамках поновленої окупантами «справи» проти Едема Бекірова «суд» допитав чотирьох співробітників ФСБ, які плуталися у своїх показах.

Про це у відео, розміщеному в Фейсбуці Кримською солідарністю, повідомив адвокат Олексій Ладін, передає Укрінформ.

«Сьогодні були допитані четверо співробітників ФСБ, які брали участь в оперативно-розшукових заходах. Слід зазначити, що, по-перше, свідчення співробітників ФСБ відрізнялися, вони плуталися у показах, зокрема, вказуючи відстань, на якій вони перебували від того схрону, де були виявлені боєприпаси», - розповів Ладін.

Читайте також: Колишні політв’язні Кремля заснували власну платформу

За його словами, один із свідків повідомив, що представники громадськості стояли на відстані близько 100 метрів, а він знаходився на відстані 200 метрів, коли були виявлені боєприпаси. Водночас другий співробітник ФСБ пояснив, що всі стояли на відстані 2-3 метрів від того місця, де були вперше виявлені боєприпаси.

Сам адвокат вважає, що «відсутність будь-яких заходів безпеки очевидно вказує на те, що співробітники ФСБ знали, що там нічого не може вибухнути, тому вели себе так вільно».

Під час засідання було також опитано співробітника ФСБ, який проводив оперативно-слідчий захід з ототожнення особи Бекірова.

За його твердженням, «секретний свідок Меметов, одягнений у балаклаву, щоб його обличчя не побачили, впевнено упізнав по фото Едема Бекірова». Однак, на запитання захисту, звідки у співробітника ФСБ було фото Бекірова, свідок нічого чіткого пояснити не міг, зауважив адвокат.

«Такий недолугий підхід не витримує жодної критики і є безумовною підставою для визнання цього оперативно-розшукового заходу недопустимим доказом», - резюмував Ладін.

Читайте також: Сенцов: В'язні Кремля з Криму і Донбасу мають бути в одному списку

Як зазначив адвокат Іслям Веліляєв, захист постійно перебуває на зв'язку з Едемом Бекіровим, який з самого початку заперечував свою причетність до інкримінованого йому злочину і, як і раніше, заявляє, що обвинувачення проти нього є незаконними.

Наступне засідання у «справі Бекірова» призначено на 9 березня.

Як повідомляв Укрінформ, Едем Бекіров - інвалід першої групи - без однієї ноги, він має також ряд важких захворювань. Був обвинувачений в тому, що перевіз і передав «секретному свідку» сумку з 14 кг вибухівки. При цьому таксист, який перевозив його через адміністративний кордон з Кримом, не підтвердив наявності у Бекірова, який пересувається на милицях, важкої сумки. Зате її нібито побачив «секретний свідок».

Бекіров провів у СІЗО більше ніж 1 рік і 8 місяців. Силовики затримали його на в'їзді до Криму 12 грудня 2018 року. На півострів він їхав, щоб відвідати свою матір та інших родичів перед плановою операцією на серці. Був звільнений 7 вересня 2019 року в результаті «великого обміну» між Україною і Росією.

В кінці лютого 2021 року підконтрольний окупантам «суд» у Криму розпочав новий розгляд кримінальної справи проти колишнього політв'язня Едема Бекірова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-