На саміті Кримської платформи представлять план деокупації півострова - Єрмак

На саміті Кримської платформи представлять план деокупації півострова - Єрмак

Укрінформ
Під час установчого саміту Кримської платформи, який має відбутися перед святкуванням Дня Незалежності України, буде представлений український та міжнародний план деокупації півострова.

Про це сьогодні під час онлайн дискусії, що відбулася під егідою брюссельського Центру європейської політики (ЕРС), заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Туреччина надасть необхідну підтримку Кримській платформі - Шентоп

«Підтримка Заходу і слова наших партнерів про те, що вони ніколи не визнаватимуть незаконну анексію Криму, для нас завжди залишаються актуальними, і за це їм дуже велика подяка. Президент України ініціював створення Кримської платформи з метою деокупації Криму. Ми дуже сподіваємося, що напередодні святкування Дня Незалежності, коли відбудеться перший установчий саміт кримської платформи, приїдуть багато наших партнерів і друзів на рівні керівників держав, і ми зможемо проговорити та представити український та міжнародний план з деокупації Криму», - сказав Єрмак.

Він зауважив, що все, що відбувається зараз на території окупованого півострова, включаючи масовані порушення прав людини, є прямим порушенням норм міжнародного права.

«Ми розуміємо, наскільки все це важкі питання. Але це наша земля., і це наші люди. Ми будемо робити все і скільки потрібно, щоб повернути територіальну цілісність України, та повернути ці наші землі і людей», - додав керівник ОП.

Читайте також: Кілька десятків ОТГ готові підписати меморандум про місцеву Кримську платформу - Джапарова

Розмова з головою ОП Єрмаком відбулася сьогодні під егідою брюссельського Центру європейської політики (ЕРС), та була присвячена головним напрямкам внутрішньої та зовнішньої політики України.

Брюссельський Центр європейської політики (ЕРС) – провідна аналітична установа, яка працює в інтересах Європейських інституцій та розробляє рекомендації для різних напрямків політики ЄС, у тому числі – у сфері Спільної політики ЄС у сфері безпеки й оборони, а також у закордонних справах.

Як повідомляв Укрінформ, раніше перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова презентувала Кримську платформу в ОБСЄ, закликавши держави-учасниці ОБСЄ взяти активну участь в її діяльності та інавгураційному саміті 23 серпня 2021 року.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-