Туреччина надасть необхідну підтримку Кримській платформі - Шентоп

Туреччина надасть необхідну підтримку Кримській платформі - Шентоп

Укрінформ
Туреччина надасть необхідну підтримку новоствореній Кримській платформі. У парламенті країни підтримують територіальну цілісність України, а турецькі та українські парламентарії узгоджено працюють на різноманітних міжнародних майданчиках.

Про це Голова Великих національних зборів Туреччини Мустафа Шентоп сказав в інтерв’ю Укрінформу напередодні офіційного візиту в Україну.

«Можу сказати, що всі політичні партії, представлені у Великих національних зборах Туреччини, одностайні (щодо - ред.) збереження територіальної цілісності та суверенітету України. Крім того, я знаю, що багато наших депутатів, котрі представляють провінції, де проживають наші громадяни кримського походження, пильно стежать за подіями в Україні та питаннями Криму. Вони займають активну позицію і виступають за те, аби ці питання лунали на міжнародній арені», - сказав Шентоп.

Він зауважив, що злагоджена співпраця українських та турецьких парламентаріїв відбувається в Парламентській Асамблеї Ради Європи, Парламентській Асамблеї НАТО та Парламентській Асамблеї ОБСЄ.

Читайте також: Зеленський закликав ЄС запровадити санкції за порушення прав людини в окупованому Криму

«Турецькі депутати працюють злагоджено з українськими колегами, підтримують їх та фіксують неправомірні дії щодо кримських татар. Ви можете бути впевнені в тому, що Туреччина, як і в решті питань, надасть необхідну підтримку новоствореній Кримській платформі», - сказав він.

Турецький політик зауважив, що важливим є підвищення обізнаності з проблемою, особливо на міжнародній арені, й сприяння тому, щоб тема незаконної анексії порушувалася на всіх можливих міжнародних платформах і щоб почули голос кримських татар.

Читайте також: Джапарова презентувала Кримську платформу в ОБСЄ

Візит турецької делегації на чолі з Головою Великих національних зборів Мустафою Шентопом відбуватиметься 5-6 березня на запрошення Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Програмою візиту передбачено зустрічі з Президентом, Прем’єр-міністром, спікером ВР, міністром закордонних справ, представниками бізнесу та діаспори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-