Росія продовжила Джемілєву заборону на в'їзд у Крим до 2034 року

Росія продовжила Джемілєву заборону на в'їзд у Крим до 2034 року

Укрінформ
В окупованому Криму під час засідання у «справі Джемілєва», яке триває в Армянському міському «суді», стало відомо, що два роки тому лідеру кримськотатарського народу було продовжено заборону на в'їзд до Російської Федерації й окупованого нею Криму до 5 березня 2034 року.

Про це в Фейсбуці повідомляє адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

«З відповіді ФСБ на запит суду стало відомо, що 5 березня 2019 року ФСБ РФ було винесено нову постанову №140/ЗКС/13/857, згідно з якою заборону на в'їзд до РФ щодо Мустафи Джемілєва продовжено до 05 березня 2034 року», - йдеться у повідомленні Полозова.

За його даними, документ ФСБ про продовження заборони Джемілєву в'їзду до РФ міститься в 12-му томі матеріалів «справи» проти нього.

Довідка ФСБ з цією інформацією, за словами адвоката, отримана «у відповідь на запит суду від 19.07.20 за клопотанням захисту про надання копії рішення ФСБ Росії про заборону в'їзду на територію РФ Мустафі Джемілєву».

Читайте також: «Справа Джемілєва»: захист вимагав виключити неприпустимі докази

Згідно з цим документом, лідеру кримськотатарського народу не дозволявся в'їзд до РФ строком до 19.04.2019 на підставі рішення ФСБ №140 (ЗКС) 13-1087 від 19 квітня 2014 року.

Ця заборона, вважає адвокат, весь цей час обмежувала право Мустафи Джемілєва на пересування, проте сам документ його підзахисному не демонструвався.

Він відсутній і в матеріалах справи, тобто слідчий і прокурор його також не бачили. Відмовилася ФСБ надати цю постанову і до суду.

«Фактично, Мустафу Джемілєва судять за обвинуваченням у перетині держкордону особою, якій завідомо було відомо про заборону на в'їзд на підставі документа, який в очі ніхто не бачив і існування якого викликає великі сумніви», - вважає Полозов.

Читайте також: Активіст Меджлісу пропонує створити уряд АР Крим в екзилі

Як повідомлялося раніше, лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву в окупованому Криму висунуто обвинувачення в «перетині держкордону Росії іноземним громадянином, в'їзд якому до Росії не дозволений, скоєному групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 322 КК України); недбалому зберіганні вогнепальної зброї, що створило умови для її використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК України); незаконному придбанні і зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК Росії)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-