«Справа Джемілєва»: захист вимагав виключити неприпустимі докази

«Справа Джемілєва»: захист вимагав виключити неприпустимі докази

Укрінформ
В окупованому Криму в Армянському міському «суді», де в четвер продовжилося дослідження письмових доказів із матеріалів кримінальної справи щодо Мустафи Джемілєва, захист заявив клопотання про виключення з матеріалів справи неприпустимих доказів.

Про це повідомляє у Фейсбуці адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

«Згідно з протоколом огляду приміщення від 13.05.2014 року стороною захисту було заявлено клопотання про виключення неприпустимого доказу, оскільки огляд проводився слідчим СК у справі проти сина Мустафи Джемілєва. В рамках кримінальної справи проти Мустафи Джемілєва дана слідча дія не проводилася, вона була порушена в день проведення даної слідчої дії іншим слідчим органом. Таким чином, даний протокол виявився у справі проти Мустафи Джемілєва у порушення КПК РФ», - зазначив Полозов.

За його словами, «суд» відмовився задовольнити клопотання захисту, у зв'язку з чим на дії головуючого було заявлено заперечення.

Крім того, коментуючи в матеріалах справи оглядову довідку щодо розшуку Мустафи Джемілєва від 01.09.2014 року, адвокат звернув увагу суду на «абсурдність роботи слідчих органів, які, свідомо знаючи, що Мустафа Джемілєв після 3 травня 2014 року був повідомлений про заборону в'їзду в РФ (і відповідно до окупованого Криму), вказують, що він не з'являється за вимогами кримської поліції і оголошений у розшук».

На засіданні були також оголошені результати міліцейських перевірок дотримання правил зберігання вогнепальної зброї в будинку Джемілєва. Захист звернув увагу «суду» на той факт, що жодної перевіркою порушень зберігання встановлено не було.

Читайте також: Посол Чехії вручив Джемілєву медаль «За заслуги в дипломатії»

«З протоколу показань Мустафи Джемілєва, даних ним ще у 2013 році українським слідчим, випливає висновок, що обвинувачення як у недбалому зберіганні зброї, так і в незаконному зберіганні боєприпасів, пред'явлене російськими слідчими органами, є абсолютно надуманими і не мають під собою жодних підстав. Всі зазначені обставини були перевірені ще у 2013 році», - пояснив Полозов.

Як повідомлялося, лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву в окупованому Криму пред'явлено звинувачення в «перетині держкордону Росії іноземним громадянином, в'їзд якому до Росії не дозволений, скоєному групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 322 КК Росії); недбалому зберіганні вогнепальної зброї, що створило умови для її використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК Росії); незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК Росії)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-