Представник Президента в Криму засудив вирок російського суду у справі Приходька

Представник Президента в Криму засудив вирок російського суду у справі Приходька

Укрінформ
Постійний представник Президента України в АРК Крим Антон Кориневич засудив вирок Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону проукраїнському кримському активісту Олегу Приходьку.

Про це він сказав в ефірі Радіо Крим.Реалії, передає Укрінформ.

«Ми, безумовно, вважаємо, що це вкотре акція залякування і того, щоб показати громадянам, які не згодні з окупаційним режимом, не лояльні йому, а протистоять йому, щоб залякати їх і показати, що цей окупаційний режим може діяти саме таким шляхом. Тому, безумовно, ми засуджуємо такий вирок російського суду. Ми вважаємо його незаконним. І, безумовно, ми вважаємо, що пан Олег Приходько, як і всі наші інші українські громадяни, затримані в тимчасово окупованому Криму, є політв'язнем, і затриманий, і засуджений за політичними мотивами», - заявив Кориневич.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з безпідставним політично вмотивованим рішенням російського суду у справі громадянина України Олега Приходька за сфабрикованими звинуваченнями.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова також засудила вирок проукраїнському активісту з Криму Олегу Приходьку.

Читайте також: Незаконний вирок Приходьку: МЗС висловило Росії протест

Напередодні Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону визнав проукраїнського активіста з Криму Олега Приходька винним у зберіганні вибухівки та підготовці до теракту і призначив йому 5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з відбуванням першого року у в'язниці.

Приходько в останньому слові заявив, що свою провину не визнає. Його захист планує оскаржити вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-