Незаконний вирок Приходьку: МЗС висловило Росії протест

Незаконний вирок Приходьку: МЗС висловило Росії протест

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку із оголошенням російським судом незаконного вироку громадянину України Олегу Приходьку за сфабрикованими звинуваченнями в «підготовці терористичного акту, виготовленні і незаконному зберіганні вибухових речовин».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у коментарі МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві акцентували, що справа проти Олега Приходька має всі ознаки політично вмотивованої. У цьому контексті українські дипломати зауважили, що адвокат Приходька неодноразово звертав увагу «суду» на численні процедурні порушення під час досудового слідства, а також на повне несприйняття «суддями» наданих захистом обґрунтованих свідчень про непричетність українця до інкримінованих діянь.

«Сьогоднішній вирок – це черговий вияв системної політики залякування усіх, хто виступає проти окупації Криму», - зазначила перший заступник міністра Еміне Джапарова.

У МЗС наголосили, що Російська Федерація має скасувати неправомірне рішення суду і негайно звільнити Олега Приходька, а також усіх незаконно утримуваних нею громадян України.

Читайте також: Денісова переконана, що вирок Приходьку – це помста за його проукраїнську позицію

Українські дипломати закликали міжнародне співтовариство категорично засудити застосування РФ практики судових переслідувань інакомислення з використанням незаконних силових методів та антитерористичного законодавства і вимагати припинення Росією порушення норм міжнародного права на тимчасово окупованих нею територіях України.

Олег Приходько був незаконно затриманий 10 жовтня 2019 року на території тимчасово окупованого Криму силовими структурами російської окупаційної адміністрації та, в порушення норм міжнародного права, незаконно переміщений на територію Російської Федерації до м. Ростов-на-Дону.

Суд виніс рішення позбавити свободи Олега Приходька на 5 років із відбуванням першого року покарання у в’язниці, умови тримання в якій є найбільш тяжкими в російській пенітенціарній системі, та решти терміну в колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-