Денісова переконана, що вирок Приходьку – це помста за його проукраїнську позицію

Денісова переконана, що вирок Приходьку – це помста за його проукраїнську позицію

Укрінформ
Уповноважений ВР із прав людини Людмила Денісова переконана, що винесення російським судом вироку кримчанину Олегу Приходьку у вигляді 5 років колонії суворого режиму та сплати штрафу у розмірі 110 тисяч рублів – це помста йому за проукраїнську позицію.

Як передає Укрінформ, про це Денісова написала у Фейсбуці.

«Засуджую незаконний вирок російського суду та вважаю це помстою окупаційної влади Олегу за його проукраїнську позицію, адже він публічно називав незаконним приєднання Криму до Росії", - зазначила Денісова.

Вона наголосила, що наш співгромадянин у своєму поважному віці та з важкими хронічними захворюваннями може не витримати таких умов тримання.

Тож Денісова закликала міжнародну спільноту продовжувати тиск на РФ та вимагати негайного звільнення усіх бранців Кремля.

Читайте також: Зеленський закликав ЄС запровадити санкції за порушення прав людини в окупованому Криму

Як повідомлялося, у російському Ростові-на-Дону Південний окружний військовий суд засудив проукраїнського активіста з Криму Олега Приходька до 5 років позбавлення волі і штрафу в 110 тис. рублів ($1,5 тис.).

25 лютого Приходько виступив у суді з останнім словом.

Державний обвинувач попросив для нього 11 років колонії суворого режиму і штраф у розмірі 200 тисяч рублів (близько 76 тисяч грн).

Українського активіста звинувачують за такими статтями КК РФ: ст.30 ч.1 і ч.1 статті 205 (Приготування до здійснення терористичного акту"), ч.1 статті 222 ("Придбання і зберігання вибухових речовин") і ч.1 статті 223-1 ("Виготовлення вибухових речовин").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-