Інкерманське водосховище в окупованому Криму перетворюється на калюжу

Інкерманське водосховище в окупованому Криму перетворюється на калюжу

Відео
Укрінформ
В тимчасово окупованому Росією Криму Инкерманське водосховище через посуху продовжує міліти і перетворюватися на калюжу.

Відео сьогоднішнього стану водосховища опублікував на своєму Telegram-каналі офіцер ЗС України полковник Анатолій Штефан (Штірліц).

«Продовжуємо тему окупованого Криму та проблем водопостачання. Інкерманське водосховище. Без коментарів», - подписал видео автор.

На зйомці видно, що рівень води Інкерманського водосховища впав практично до нуля.

Раніше глибина кар'єрного водойми доходила до 60 метрів, площа водного дзеркала була близько 23 тисяч квадратних метрів, рівень води був завжди постійний.

Читайте також: Ніякої води окупантам: Кориневич каже, що дамбу Північно-Кримського каналу треба добудувати

Як повідомляв Укрінформ, з розташованого під Севастополем Інкерманського водосховища, що утворився на місці вапнякового кар'єру, окупаційна влада в кінці листопада 2020 року стала викачувати воду, проте через місяць змушена була припинити забір води. З озера вдалося викачати близько 80 тисяч кубів води, замість планованих мільйона кубів.

Читайте також: «Міністерство ЖКГ» Криму заявляє, що два водосховища півострова повністю виснажені

Водозабірні споруди на березі озера демонтували.

Раніше Україна забезпечувала до 85% потреб окупованого півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році поставки води в Крим припинилися.

Фото з сайту medianova.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-