У кримськотатарських селищах під Сімферополем відключили воду

У кримськотатарських селищах під Сімферополем відключили воду

Укрінформ
В окупованому Криму в місцях масового проживання кримських татар протягом декількох діб припинено водопостачання питної води.

Про це в Фейсбуці написав кримськотатарський активіст, колишній політв'язень Ісмаїл Рамазанов, передає Укрінформ.

«У тимчасово окупованому Криму в місцях масового поселення корінного кримськотатарського народу окупаційна влада РФ навмисно відключає питну воду», - написав Рамазанов.

За його словами, в селищах компактного проживання кримських татар під Сімферополем, таких як Кам'янка, Хошкельди, Біле, Акрополіс, вже декілька діб немає постачання питної води.

Читайте також: У Криму зменшуються запаси води - міліють усі водосховища

Крім того, вже дві доби немає води в місцевій школі селища Зуя Білогірського району, повідомляє в Фейсбуці адвокат Маммет Мамбетов.

Як вважає колишній політв'язень, таким чином окупаційна влада чинить тиск на кримських татар, навмисно робить життя у Криму нестерпним, «щоб люди добровільно залишали свої землі».

«Вимагаю, щоб світове суспільство звернуло увагу на навмисний тиск на корінний народ Криму, вже не лише переслідуваннями, обшуками та арештами», - написав Рамазанов.

Активіст заявив, що РФ грубо порушує Женевську конвенцію як «країна, яка окупувала частину території іншої країни і відповідає за все, що там відбувається».

«Тільки деокупація Криму зупинить знущання над моїм народом», - вважає активіст.

Як повідомлялося, в окупованому Криму через посуху і обміління водойм з 24 серпня в Сімферополі почали отримувати воду за графіками.

Читайте також: Вода в Крим: вихід з гуманітарної катастрофи чи занурення в полон окупації?

До 2014 року Україна забезпечувала 85% потреб Криму в прісній воді завдяки Північно-Кримському каналу, що з'єднує Дніпро з півостровом. Після окупації Криму Росією постачання води до Криму було припинено.

Моніторингова місія ООН в Україні неодноразово заявляла про необхідність доступу її експертів на територію окупованого півострова, підкреслюючи, що Росія несе основну відповідальність за забезпечення водопостачання півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-