Джапарова просить заблокувати Twitter-акаунт «представництва МЗС РФ» в окупованому Криму

Джапарова просить заблокувати Twitter-акаунт «представництва МЗС РФ» в окупованому Криму

Укрінформ
Соцмережа Twitter надала офіційний статус акаунту так званого диппредставництва міністерства закордонних справ РФ в окупованому Сімферополі. У МЗС України закликали адміністрацію соцмережі заблокувати цей акаунт.

Про це написала перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у Твіттері, передає Укрінформ.

«На додаток до двох наших попередніх закликів, ми повторюємо, що абсолютно неприпустимо ставити на так званий (акаунт – ред.) МЗС РФ у Криму позначку верифікації, в той час, як міжнародна спільнота, включно з більшістю країн-членів ООН, чітко говорять, що Крим є українським. Twitter повинен негайно заблокувати цей обліковий запис!», — наголосила Джапарова.

Читайте також: Росія чинить шалений спротив підготовці саміту «Кримська платформа» – Кулеба

У неділю на акаунті з'явилась позначка, яка означає, що профіль є верифікованим та офіційним. Український сегмент соцмережі відреагував на верифікацію профілю. У топі хештегів з'явились #TwitterSupportsTerorrism та #CrimeaIsUkraine.

Як повідомляв Укрінформ, про «приєднання» Автономної Республіки Крим та Севастополя до РФ Москва оголосила 18 березня 2014 р. за результатами незаконного «референдуму про статус Криму», що відбувся 16 березня.

Читайте також: У ЮНЕСКО констатують погіршення ситуації з правами людини в окупованому Криму

Окупація Криму, як і псевдореферендум, не визнаються Україною і більшістю іноземних держав, Генеральною Асамблеєю ООН, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, а також суперечить рішенню Венеційської комісії. Згідно з Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» територія Кримського півострова вважається тимчасово окупованою територією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-