У Криму стартував флешмоб на підтримку фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір»

У Криму стартував флешмоб на підтримку фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір»

Фото
Укрінформ
Родини політв'язнів з так званої білогірської групи «справи Хізб ут-Тахрір» ініціювали в окупованому Криму флешмоб на підтримку своїх рідних.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуку повідомляє Кримська солідарність.

Люди викладають на своїх сторінках у Фейсбуку фотографії зі словами підтримки Енверу і Різі Омеровим, а також Айдеру Джаппарову - і вимагають їх звільнення в залі суду.

Як повідомлялося, 23 грудня під час судового засідання в Південному окружному військовому суді РФ обвинувачення зажадало фігурантам Білогірської групи «справи Хізб ут-Тахрір» величезні терміни ув'язнення. Зокрема, 59-річному Енверу Омерову загрожує 19 років з відбуванням у колонії суворого режиму, з них 3 роки - у в'язниці, а також 1 рік і 9 місяців обмеження після звільнення. Його синові Різі Омерову - 13 років у колонії суворого режиму, з них 3 роки у в'язниці, з обмеженням на 6 місяців після звільнення. Айдеру Джаппарову - 18 років з відбуванням у колонії суворого режиму, з них 3 роки у в'язниці, 1 рік і 2 місяці обмеження після звільнення.

Читайте також: У Криму дружина фігуранта «білогірської групи» вийшла на пікет

Кримських татар обвинувачують в участі в діяльності організації Хізб ут-Тахрір, яка в Росії заборонена з 2003 року. На території України та більшості інших країн вона діє без обмежень за законом.

Згідно з матеріалами справи, обвинувачені не мали зброї, вибухівки, боєприпасів, не планували скоювати терористичний акт і не закликали інших до здійснення терористичних дій.

Читайте також: «Суд» у РФ відмовив захисту кримських татар у допиті десяти свідків

Відсутні будь-які докази, що свідчать про намагання повалення конституційного ладу РФ і захоплення влади. Матеріали справи містять аудіозаписи, на яких зафіксовано, що засуджені вели дискусії на релігійні й політичні теми.

18 липня 2019 року Європейський парламент ухвалив резолюцію, що містить заклик до Росії звільнити всіх українських політв'язнів, включаючи фігурантів цієї кримінальної справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-