Нова ЛЕП на Півдні України важлива для реінтеграції Криму – Укренерго

Нова ЛЕП на Півдні України важлива для реінтеграції Криму – Укренерго

Укрінформ
Нова повітряна лінія електропередачі 750 кВ Запорізька АЕС — підстанція "Каховська" є важливим проєктом для реінтеграції Криму після його визволення.

Про це заявив на Херсонщині директор з інвестицій Укренерго Олег Павленко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«За наявності цього проєкту ми повністю готові приймати Крим назад з точки зору розбудови інфраструктури з передачі електроенергії», - сказав Павленко.

Своєю чергою директор з експлуатації та розвитку мережі Укренерго Олексій Брехт зазначив, що цей проєкт свого часу передбачав будівництво додаткової лінії 330 кВ Каховська – Західнокримська підстанція.

Він також підкреслив, що наразі всі зв’язки, які йдуть на Крим, фізично розділені - на лініях електропередачі демонтовані ділянки проводу, причому як з материкової України, так і на тимчасово окупованій території.

Читайте також: Запорізька АЕС вперше в історії вийде на свою повну проєктну потужність - глава Енергоатома

Як повідомляв Укрінформ, 24 грудня Херсонщину з робочою поїздкою відвідав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він ознайомився із новим енергооб’єктом в об'єднаній енергетичній системі України – підстанцією 750 кВ «ЗАЕС – ПС «Каховська».

Лінія електропередачі Запорізька АЕС - ПС "Каховська" стане частиною інфраструктури для експорту електроенергії до Європейського Союзу після синхронізації об’єднаної енергетичної системи України з ENTSO-E.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-