Правозахисники повідомили про нові вироки в Криму за відмову служити в російській армії

Правозахисники повідомили про нові вироки в Криму за відмову служити в російській армії

Укрінформ
В окупованому Криму протягом листопада правозахисники зафіксували два нових вироки і три нові кримінальні справи за так зване ухилення від служби в Збройних силах РФ.

Про це йдеться у звіті Кримської правозахисної групи, опублікованої на сайті організації, передає Укрінформ.

"У Криму в листопаді КПГ зафіксувала три нові кримінальні справи стосовно жителів Криму за ст. 328 КК РФ (Ухилення від служби в Збройних силах РФ) і два нових вироки, винесених за ст. 328 КК РФ", - йдеться у 3-й главі звіту, присвяченій порушенням норм міжнародного гуманітарного права.

За даними КПГ, одну з нових справ порушено стосовно Кирила Жданченко, якого вже переслідували за цією статтею в 2018 році.

Всього на кінець листопада КПГ зафіксувала 147 кримінальних справ за ухилення від служби в ЗС РФ, які передано на розгляд в "суди" Криму.

З них стосовно 142 осіб вже винесено вироки, ще п'ять справ знаходяться на стадії розгляду.

Читайте також: За ґратами на окупованих територіях перебувають понад 400 українців — СБУ

Як повідомлялося, в жовтні в окупованому Криму шестеро осіб отримали вирок за відмову служити в російській армії. Також в жовтні було зафіксовано чотири нові кримінальні справи щодо кримчан за ст. 328 КК РФ.

Санкція цієї статті передбачає покарання від штрафу в розмірі до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до позбавлення волі на строк до двох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-