Кримського татарина з ознаками коронавірусу з психлікарні відправили у СІЗО

Кримського татарина з ознаками коронавірусу з психлікарні відправили у СІЗО

Укрінформ
Фігурант «справи Хізб ут-Тахрір» Еміль Зіядінов після відправлення його в Кримську психіатричну лікарню, відмовився від проведення психіатричної експертизи, у зв'язку з чим лікарі цієї лікарні не надали йому медичну допомогу при захворюванні з ознаками коронавірусу.

Про це пише Кримська солідарність у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Ще будучи в психіатричній лікарні на судово-психіатричній експертизі, він (Зіядінов - ред.) сильно захворів. У нього була висока температура, пропав смак і запах. Але так, як на початку він відмовився від будь-яких експертиз, аналізів, його навіть не лікували ... Лікарі прийшли і сказали: «Навіть якщо ти будеш помирати, ми тобі не допоможемо», - повідомила дружина заарештованого Ельвіе Зіядінова після побачення з ним у Сімферопольському СІЗО.

Жінка впевнена, що таким чином співробітники психлікарні змушували Еміля погодитися на всі медичні маніпуляції, але він відмовився. В результаті чоловіка відправили у СІЗО з ознаками захворювання і кашлем. Ельвіе спробувала передати ліки, але він їх досі не отримав.

Еміль Зіядінов - випускник Таврійського національного університету і вчитель фізкультури. Батько чотирьох неповнолітніх дітей. До арешту займався тренуваннями дітей шкільного віку за місцем проживання.

Читайте також: Адвокат відвідав політв'язня Сізікова у психлікарні Севастополя

У 2018 році чоловік виходив на одиночний пікет з плакатом «Мусульмани не терористи», а в 2019 році став учасником «московських подій», коли біля будинку суду були затримані 46 кримських татар. Активіст організовував передачі раніше заарештованим політв'язням кримським татарам у місця позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня з ранку в чотирьох районах окупованого Росією Криму почалися обшуки, в результаті яких було затримано сім осіб - Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова й Олександра Сізікова (Бахчисарайський район), Еміля Зіядінова (Красногвардійський район), Ділявера Меметова (Алушта), Ісмета Ібрагімова, Вадима Бектемірова (Сімферопольський район).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-