Суд РФ продовжив арешт політв'язня Сулейманова, проігнорувавши апеляцію

Суд РФ продовжив арешт політв'язня Сулейманова, проігнорувавши апеляцію

Відео
Укрінформ
Третій апеляційний суд загальної юрисдикції міста Сочі, розглянувши апеляційну скаргу захисту на продовження арешту фігуранту другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Ескендеру Сулейманову, залишив без зміни рішення суду першої інстанції.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на розміщене в Фейсбуці відео Кримської солідарності.

"Ескендер Сулейманов сказав, що він є політичним в'язнем і вимагає, згідно з міжнародним гуманітарним правом, застосування до нього 4-ї Женевської конвенції. Також ці доводи були викладені мною в моїй апеляційній скарзі", - повідомив адвокат Рустем Кямілев.

За його словами, під час засідання, в якому адвокат брав участь по відеоконференцзв'язку з Сімферополя, він вказав, що "суд першої інстанції не врахував багато чинників, зокрема, були процесуальні порушення".

"Однак і в цій інстанції не сталося дива, суд залишив без зміни рішення суду першої інстанції», - прокоментував рішення російського суду адвокат Кямілев.

За його словами, підзахисний має проблеми зі здоров'ям, зокрема, у зв'язку з хворобою шлунка він звертався до лікарів Сімферопольського СІЗО, однак його прохання про медичну допомогу були проігноровані.

Читайте також: Суд відхилив скаргу на подовження арешту фігуранту «сімферопольської справи»

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня 2019 року російські силовики провели в Криму масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів, в тому числі активістів громадського об'єднання Кримська солідарність. Загалом було затримано й заарештовано 25 осіб за обвинуваченням в участі у забороненій в Росії й в Криму організації Хізб ут-Тахрір. Разом з Ескендером Сулеймановим цього дня був затриманий і заарештований його рідний брат - громадянський журналіст і стример громадської організації Кримська солідарність Руслан Сулейманов. Вони обвинувачуються за ч. 2 ст. 205.5 КК РФ (участь в діяльності терористичної організації), їх чекає покарання до 20 років позбавлення волі.

Всім фігурантам справи було також висунуто обвинувачення за ч. 1 ст. 30 і ст. 278 КК РФ (приготування до насильницького захоплення влади).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-