Кулеба, Чубаров і Джемілєв підняли кримськотатарський прапор біля будівлі МЗС

Кулеба, Чубаров і Джемілєв підняли кримськотатарський прапор біля будівлі МЗС

Фоторепортаж
Укрінформ
На флагштоку біля будівлі Міністерства закордонних справ України у Києві урочисто піднято кримськотатарський прапор.

Почесну місію підняття прапора виконали міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми піднімаємо на флагштоках прапори, які мають для нас, для України, особливе значення, і прапор кримських татар – один з таких прапорів. Я хочу запевнити всіх, що для нас у МЗС тема захисту прав кримських татар, які залишилися у незаконно окупованому Криму, тема деокупації Криму завжди буде пріоритетом, і ми не зупинимося до тих пір, поки не переможемо, поки цей прапор, який ми сьогодні піднімаємо, разом з українським прапором не підніметься в усіх містах, населених пунктах Автономної Республіки Крим та місті Севастополі», - сказав у виступі на урочистій церемонії Кулеба.

Він зазначив, що кримськотатарський прапор сьогодні символічно піднімається не лише у Києві, а скрізь у світі, де присутня Україна, як свідчення того, що Крим щодня залишається у думках і роботі українських дипломатів.

Чубаров, своєю чергою, відзначив, що вшанування кримськотатарського національного прапора Українською державою й українським суспільством свідчить про повагу до історії корінного народу Криму та надає впевненість усім громадянам України, які живуть у тимчасово окупованому Криму, у відновленні державного суверенітету України над Кримом.

«Я впевнений у невідворотності того часу, коли над усім Кримом знову замайорить державний прапор України, а поруч із ним – кримськотатарський прапор у якості офіційного прапора Кримськотатарської національно-територіальної автономії у складі Української держави», - заявив Чубаров.

Читайте також: В українських дипустановах за кордоном відзначають День кримськотатарського прапора

Як повідомлялося, в Україні щороку 26 червня відзначають День кримськотатарського прапора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-