Сухопутний коридор до Криму залишається в планах Росії - розвідка

Сухопутний коридор до Криму залишається в планах Росії - розвідка

Укрінформ
Стратегічний план застосування Збройних сил РФ для створення сухопутного коридору до окупованого Криму в плануючих документах Росії залишається.

Про це заявив у інтерв’ю Укрінформу представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"Передусім, слід зауважити, що це – не ідея, а – план. Очевидно, що стратегічний план застосування ЗС РФ для створення цього сухопутного коридору та позбавлення України взагалі виходу до Чорного моря та світового океану – в плануючих документах Росії залишається", - заявив представник ГУР, відповідаючи на питання про те, чи полишила Росія ідею "пробити" сухопутний коридор до Криму і, можливо, навіть далі до Придністров’я .

Він повідомив, що воєнна розвідка "має певну інформацію стосовно і навчань, які проводяться за таким же сценарієм, та інших дій". "Тому такі плани існують. Але їх реалізація вже буде залежати від багатьох чинників і факторів", - заявив Скібіцький.

Читайте також: В окупованому Криму та РФ – 94 українських політв’язнів-кримчан

Коментуючи загрозу з Придністровського напрямку, де є інший сепаратистський проєкт Кремля і де також дислокується російська група військ, представник ГУР МОУ вказав на важливість врегулювання територіальної проблеми у Молдові, пов’язаної з так званою Придністровською Молдавською республікою. "Там також присутня РФ, а її представник Дмитро Козак, який зараз став опікуватися в Кремлі українським питанням, раніше вже виступав ініціатором федералізації Молдови", - зазначив він.

За словами представника воєнної розвідки, присутність російських військ у Придністров’ї – "це, однозначно, вже загроза". "Точно така ж загроза, яку становило перебування Чорноморського флоту РФ в Криму до початку російської агресії проти України. Будь-яка військова присутність може бути використана для здійснення або розвідувально-підривної діяльності, або дії у рамках більш широкомасштабної агресії", - заявив Скібіцький.

Найбільше у цьому плані ГУР МО України непокоїть використання інфраструктури Придністров’я, у тому числі Тираспільського аеродрому, та можливість застосування контингенту ЗС Росії та інших парамілітарних формувань, "казачих" наприклад, для дій проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-