МЗС закликає світ посилити тиск на Росію через нові репресії проти кримських татар

МЗС закликає світ посилити тиск на Росію через нові репресії проти кримських татар

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України закликало міжнародних партнерів посилити політичний, економічний та санкційний тиск на Росію у зв’язку з черговою хвилею обшуків і затримань в окупованому Криму.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговою хвилею незаконних обшуків і затримань кримських татар, здійснених сьогодні російською окупаційною владою в Бахчисарайському районі АР Крим. Станом на цей момент відомо про незаконні затримання щонайменше чотирьох громадян України – Амета Сулейманова, Сейтумера Сейтумерова, Османа Сейтумерова та Рустема Сейтмеметова", - йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства.

Зазначається, що, ігноруючи свої міжнародно-правові зобов’язання як держави-окупанта, Росія і надалі сприймає фактор корінного народу Криму як загрозу для окупаційного режиму.

Читайте також: Україна фіксує нові факти репресій РФ проти кримських татар для міжнародного суду - МЗС

"Викликає обурення, що в рамках політики репресій проти кримських татар Росія продовжує зловживати антитерористичним законодавством, використовуючи сфабриковані звинувачення у тероризмі для переслідувань кримськотатарських активістів", - констатували у МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що РФ повинна виконати резолюції Генеральної Асамблеї ООН 68/262 від 27 березня 2014 року «Територіальна цілісність України» та «Ситуація з правами людини у Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)» 2016-2019 рр., а також наказ Міжнародного суду ООН щодо застосування запобіжних заходів у рамках позову України проти Російської Федерації стосовно застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

"Закликаємо міжнародних партнерів посилити політичний, економічний та санкційний тиск на державу-агресора з метою припинення Росією порушень прав людини у тимчасово окупованому Криму", - наголошується в заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-