Арахамія готовий піти на компроміс щодо води в анексований Крим, Чубаров - проти

Арахамія готовий піти на компроміс щодо води в анексований Крим, Чубаров - проти

Відео
Укрінформ
Голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія заявив, що погодився б пустити воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента РФ Володимира Путіна щодо Донбасу.

Про це він сказав в етері телеканалу "Прямий".

Так, на прохання висловити позицію щодо можливої ситуації, в якій Путін запропонує піти на поступки щодо Донбасу в обмін на постачання Україною води в анексований Крим, Арахамія відповів, що допускає це.

"Якщо дати воду в Крим, але мати велику перевагу у переговорах по Донбасу — моя особиста позиція, я буду вважати це достатнім компромісом. Я на таке б пішов, бо в Криму водою будуть користуватись громадяни України. Якщо це буде обмін, що вони відходять до Ростова, ми встановлюємо контроль над кордоном, я б на таке пішов", — сказав він.

Читайте також: Крим отримає воду з Дніпра тільки після деокупації - Джемілєв

Водночас лідер фракції уточнив, що має йтися про повне залишення бойовиками території Донбасу та повний контроль над цими територіями з боку України.

У відповідь на таку заяву лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у коментарі для UA: Крим заявив, що пустити воду в окупований Крим означає здати Росії пів мільйона кримських татар.

"Якщо хтось в державі припускає, що можна буде здати народ кримських татар, можна буде здати всіх українців, а їх там не менше 500 тисяч... Ми ніколи не допускаємося того, що держава може нас продати за воду", — сказав він.

Читайте також: Анексія Криму: у Раді готують заяву до світу із закликом посилити санкції проти РФ

Водночас, на його думку, на найближчих зустрічах російська сторона може справді підняти це питання.

Як повідомлялося, постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич заявив, що Україна не планує відновлювати постачання води в анексований Крим Північно-Кримським каналом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-