Прокуратура випустили збірку про порушення прав людини в окупованому Криму

Прокуратура випустили збірку про порушення прав людини в окупованому Криму

Укрінформ
Прокуратура АР Крим підготувала перший інформаційний збірник про порушення прав людини на тимчасово окупованомуРосією півострові.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим.

"У збірнику систематизована і відтворена хронологія подій, що призвели до окупації Криму Російською Федерацією. Зазначено ключові норми міжнародних договорів, які порушила і продовжує порушувати своїми діями країна-агресор, а також нормативно-правові акти України, прийняті внаслідок окупації частини території нашої держави", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Читайте також: В ООН визнали, що РФ порушує Женевські конвенції через зміну демографії Криму

Авторами збірки проілюстровані факти серйозних порушень норм міжнародного гуманітарного права та грубих порушень прав людини крізь призму кримінальних проваджень прокуратури АР Крим: умисні вбивства, викрадення, катування, переслідування, сотні незаконних обшуків та затримань наших громадян, заподіяння шкоди інтересам держави в умовах окупації.

Читайте також: Доповідь генсека ООН: Росія має припинити порушення прав людини у Криму

"Орієнтуючись на нові формати нашої роботи, ми зробили першу спробу продемонструвати суспільству ту реальність, яка має місце на тимчасово окупованому півострові і яку дехто може заперечувати, але, на жаль, вона знаходить своє підтвердження під час розслідування кримінальних проваджень", - прокоментував вихід збірки прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

Читайте також: Права людини у Криму: Amnesty заявляє про критичну ситуацію

За його словами, розроблення цього матеріалу – "один із пунктів реалізації Стратегії прокуратури АР Крим в умовах тимчасової окупації, для забезпечення ефективної зовнішньої та внутрішньої комунікації й реалізації права знати правду".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-