Можливості запобігти арештам українців у Криму обмежені – МЗС

Можливості запобігти арештам українців у Криму обмежені – МЗС

Укрінформ
Україна сподівалася, що після обміну утримуваними особами з Росією "перестануть з'являтися нові політичні в'язні.., але Росія бачить для себе інший шлях".

Про це сказав "Радіо Свобода" міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Єдиним діючим на сьогодні механізмом, залишається тиск на наших міжнародних партнерів. Тобто наші можливості щодо того, як зробити так, щоб ці люди не попадали до рук ФСБ, дуже обмежені. Ми завжди раді бачити тих людей, які хотіли б жити разом з нами на нашій території, і це обов'язок наш, нашого народу та уряду створити достатні умови для того, що ці люди могли переїхати хоча б тимчасово і тут продовжувати жити, але як забезпечити їх права, захистити їх права в Криму, це складно без допомоги наших західних партнерів", – зазначив глава зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Адвокат оскаржив арешт українського активіста Приходька в окупованому Криму

Як повідомлялося, 9 жовтня ввечері в анексованому Росією Криму силовики затримали та відвезли в невідомому напрямку проукраїнського активіста Олега Приходька. 10 жовтня затримали його дружину Любов Приходько, яка проходить у справі свідком. За інформацією адвоката Шейхмамбетова, Приходьку інкримінують дві статті – "терористичний акт" і "незаконне виготовлення вибухових речовин".

Читайте також: Прокуратура відкрила справу через затримання активіста Приходько в окупованому Криму

10 жовтня так званий суд в окупованому Криму обрав запобіжний захід українцю — утримання під вартою строком на два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-