Суд окупантів відмовив у допиті свідків щодо журналістської роботи Мемедемінова

Суд окупантів відмовив у допиті свідків щодо журналістської роботи Мемедемінова

Укрінформ
Суд у Ростові-на-Дону 26 жовтня відмовився допитувати журналістів Олександру Єфименко, Михайла Батрака, Сейтумера Сейтумерова, а також Тараса Ібрагімова, які були заявлені, як свідки захисту у справі громадянського журналіста, блогера Нарімана Мемедемінова.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Прошу допитати як свідків наступних осіб: Ібрагімов, Єфименко, Сейтумеров, Батрак. У зв'язку з перебуванням зазначених осіб у Києві, прошу організувати їхній допит через відеоконференцзв'язок із Печерським районним судом Києва. Вони не можуть прибути на територію Росії з багатьох причин. Ми просимо їх допитати про особу мого підзахисного, а також за іншими обставинами», – заявив у залі суду клопотання адвокат Еміль Курбедінов.

Вислухавши доводи захисту суд відмовив у допиті зазначених свідків.

Читайте також: Адвокат заявляє про численні помилки в експертизі у "справі Мемедемінова"

Як відомо, Наріман Мемедемінов – кримськотатарський блогер, журналіст. Російські силовики затримали його наприкінці березня 2018 року. Мемедемінову висунули звинувачення за статтею Кримінального кодексу Росії про публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет.

Претензії у російських силовиків викликав відеоблог на YouTube, який Мемедемінов вів з 2013 до 2015 року. У ньому розміщені кілька десятків відеороликів з коментарями політичних подій, закликами дотримуватися норм ісламу, думками про російські державні свята.

Читайте також: Правозахисники: у Росії та Криму за гратами - 130 українців, більшість із них кримські татари

Національна спілка журналістів України назвала арешт Мемедемінова в Криму «порушенням прав на свободу думки, вільне отримання і поширення інформації, в тому числі за допомогою мережі Інтернет».

Фото з сайту ctrcenter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-