Темі Криму слід приділяти більше уваги - Пристайко

Темі Криму слід приділяти більше уваги - Пристайко

Укрінформ
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко визнав, що темі окупації Криму слід приділяти більше уваги, але заперечив, ніби нова влада нічого не робить для цього.

Про це Пристайко заявив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає кореспондент Укрінформу.

"Справді (темі Криму - ред.) небагато приділяється уваги, тому що у нас багато всього іншого… Але я не можу сказати, що нічого не відбувається - відбувається комунікація стосовно прав кримських татар. Відбувається дискусія, яким чином ми маємо змінити склад нашої держави - чи це має бути територіальна автономія, чи все ж таки ми перейдемо до етнічної автономії… Безумовно, відбуваються розмови про статус санкцій, яким чином ми захищаємо свої економічні інтереси, авіаційні, морські перевезення - це все є", - зазначив міністр.

Можливо, за його словами, того, що робиться, - недостатньо, тож суспільство не дуже це відчуває, тому слід "знову й знову нагадувати".

Читайте також: Пристайко назвав "формулу Зеленського" для врегулювання на Донбасі

Як зазначив Пристайко, певна проблема  полягає в тому, що мирний процес на сході України від самого початку був відокремлений від Криму, тож  і “мінський”, і “нормандський” процеси взагалі не зачіпають його.  

"Це два різні набори санкцій. Тому, приділяючи зараз більше уваги процесу на сході, ми менше говоримо (про Крим - ред.) просто за часом і увагою. Про це треба просто нагадувати", - підкреслив глава МЗС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-