Україна vs Росія: рішення ЄСПЛ про підсудність справи можна чекати упродовж року

Україна vs Росія: рішення ЄСПЛ про підсудність справи можна чекати упродовж року

Укрінформ
Рішення щодо підсудності ЄСПЛ справи "Україна проти Росії" про порушення російським окупаційним режимом прав людини у Криму може бути ухвалене у період від шести до дванадцяти місяців. Розгляд справи по суті Судом може розпочатися лише після цього.

Про це заявив заступник міністра юстиції України – уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина за результатами перших слухань у справі у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

"Це були перші слухання у міждержавній справі між Україною і Російською Федерацією. Дуже важливо, що вони відбулися. Заява щодо цих слухань була подана ще у березні 2014 року. Але ці слухання стосувалися лише питань прийнятності. Тобто, це було ще не по суті", - розповів урядовий представник України.

Читайте також: Україна vs Росія: ЄСПЛ завершив попередні слухання щодо прав людини у Криму

Він зазначив, що рішення ЄСПЛ щодо прийнятності справи, яку заперечує РФ, можна очікувати у період від шести до дванадцяти місяців.

Водночас Ліщина наголосив, що Україна повною мірою упевнена у прийнятності цієї справи для розгляду в Європейському суді.

Він також повідомив, що у жовтні сторони обміняються письмовими поданнями в іншій міждержавній справі "Україна проти Росії" щодо Донбасу.

Читайте також: Україна в ЄСПЛ рішуче заявила про порушення прав українців в окупованому Криму

"Сподіваюся, що вже у наступному році відбудеться засідання щодо Донбасу", - додав заступник міністра юстиції України.

Як повідомляв Укрінформ, у Страсбурзі ЄСПЛ сьогодні пройшли слухання у міждержавній справі "Україна проти Росії" щодо обвинувачення до російської сторони у порушенні Європейської конвенції прав людини в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-