Переселенка з Криму передала Балуху нову вишиванку замість вкраденої при етапуванні

Переселенка з Криму передала Балуху нову вишиванку замість вкраденої при етапуванні

Відео
Укрінформ
Українському активісту Володимиру Балуху, звільненому 7 вересня під час обміну утримуваними особами у форматі 35 на 35, переселенка з Криму передала нову вишиванку замість вкраденої у нього при етапуванні.

Відповідне відео у Facebook розмістив один з координаторів руху Євромайдан-Крим Сергій Ковальський.

Балух приміряв вишиванку і сказав, що почувається молодшим.

Переселенка з Криму Олена Ілюшина побачила в соцмережах повідомлення про те, що у Балуха вкрали вишиванку під час етапування і вишила йому нову.

Побачивши на відео, що вишиванка підійшла, жінка розмістила такий пост на сторінці Ковальського: "Господи, я так переймалася за розмір. Якраз!! Носіть на здоров'я, на вільне щасливе життя".

Як повідомлялося, Володимир Балух - кримський фермер. Він вивісив на своєму будинку прапор України, пізніше прикріпив на будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної Сотні".

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року в його будинку в селі Серебрянка Роздольненського району. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Читайте також: Балух подякував усім за унікальну вишиванку

Згодом проти активіста порушили ще одну справу - за заявою начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольному, який стверджував, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляли, що це тюремник напав на нього.

За сукупністю двох кримінальних справ підконтрольний Кремлю суд у Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (в даний час це більше 3 тисяч 800 гривень).

Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політичним в'язнем.

З 29 березня 2019 року Балух перебував у ВК-4 м.Торжок Тверській області (ФКУ ВК-4 УФСВП Росії по Тверській області).

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною і Росією відбувся обмін в форматі 35 на 35. На батьківщину повернулися 11 незаконно засуджених українців: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сізонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов, а також 24 моряки, які були захоплені Росією у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Фото: facebook.com/helga.yalta

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-