"Суд" підтвердив розірвання договору оренди собору ПЦУ в Сімферополі

Укрінформ
Рішення окупаційної влади Криму про розірвання договору оренди приміщень кафедрального собору ПЦУ в Сімферополі апеляційний "суд" залишив у силі. Засідання "суду" проходило без адвоката, але в присутності співробітника ФСБ.

Про це повідомляє "Крим.Реаліі" з посиланням на архієпископа Кримської єпархії ПЦУ Климента.

"Суд вчора (29 серпня) відбувся і залишив рішення в силі. Тобто, рішення арбітражного суду апеляційний суд залишив у силі. Засідання пройшло без адвоката і розгляду додаткових документів, що були подані до суду. Виходячи з того, що відбувалося, можна зрозуміти, що рішення суду було записано заздалегідь. Суд просто формально, в черговий раз, зачитав постанову», - сказав архієпископ Климент.

За його словами, на судовому засіданні був присутній співробітник ФСБ Росії, і це означає, що «рішення було написано не судом».

Як повідомляв Укрінформ, так званий арбітражний суд в окупованому Криму 8 червня частково задовольнив позов "міністерства майнових і земельних відносин" Криму, прийнявши рішення розірвати договір оренди приміщень за адресою Севастопольська, 17 у Сімферополі. До окупації договір оренди даних приміщень було укладено Фондом майна АРК із Кримською єпархією Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП).

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: ФСБ сфальсифікувала докази проти Емір-Усеіна Куку

“Суддя" В.Н. Шкуро зобов'язав церкву "повернути" приміщення діючого кафедрального собору Володимира та Ольги “міністерству майнових і земельних відносин” Криму і стягнути в дохід федерального бюджету РФ 12 тисяч рублів державного мита.

24 липня 2019 року Архієпископ Климент заявив, що собор святих рівноапостольних Володимира і Ольги Православної церкви України розгромлений, з храму вкрадені всі церковні речі Кримського єпархіального управління.

Пізніше стало відомо, що землю під кафедральним собором Кримської єпархії ПЦУ окупаційна влада передала Римо-католицькій церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-