Україна не перекривала Дніпро, а перекрила технологічну споруду – представник Президента

Україна не перекривала Дніпро, а перекрила технологічну споруду – представник Президента

Укрінформ
Україна перекрила не русло Дніпра, а технологічну споруду (канал), який знаходиться на території України, і на це вона має повне право.
Про це у Facebook написав постійний представник Президента України в АРК Антон Кориневич, коментуючи чергове загострення уваги чиновників окупаційної влади РФ з приводу дніпровської води.

«Річка Дніпро не тече по території Криму. Україна перекрила не русло річки Дніпро, а перекрила технологічну споруду (канал), який знаходиться на території України. На це Україна має повне право», - прокоментував Кориневич.

Він також зазначив, що Крим є територією України, це не територія РФ. Тому РФ не може ставити у міждержавних відносинах питань, пов‘язаних з Кримом. Питання, пов‘язані з Кримом, може ставити лише держава-суверен, тобто Україна.

Як підкреслив Кориневич, за всіма підрахунками прісної води в Криму для потреб населення вистачає. В цілому, саме держава-окупант повинна відповідати за забезпечення окупованої території всіма необхідними ресурсами. Тож усі претензії держави-окупанта на дніпровську воду не мають будь-якого правового чи міжнародно-правового підґрунтя.

Читайте також: Держава-окупант має сама розв'язувати питання води для Криму — представник Президента

Як раніше повідомляв Укрінформ, постійний представник Президента України в АРК Антон Кориневич вважає, господарські питання на території АР Крим держава-окупант – Росія — має вирішувати сама. А "сезонні" питання, в тому числі й про воду для Криму, перестануть виникати, коли буде розроблена стратегія деокупації півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-