Денісова вимагає від Москалькової інформації про затриманих кримських татар

Денісова вимагає від Москалькової інформації про затриманих кримських татар

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням сприяти забезпеченню прав затриманих у понеділок кримських татар і надати інформацію про місце їх тримання.

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Кримський півострів сколихнула чергова хвиля обшуків. Вже традиційно зранку до будинків кримських татар вдерлися представники так званих правоохоронних структур окупаційної влади. Після обшуків було затримано громадян України. Сьогодні у Сімферополі «суди» обиратимуть їм запобіжні заходи", - написала Денісова.

Вона нагадала, що, зокрема, у дружини одного із затриманих після пережитого стресу на сьомому місяці вагітності розпочалися передчасні пологи, що може нашкодити здоров'ю мами та немовляти.

"Я невідкладно звернулася до уповноваженого з прав людини у РФ Тетяни Москалькової сприяти забезпеченню прав затриманих та надати мені інформацію про місце утримання громадян України", - зазначила Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 10 червня, в окупованому Криму російські силовики провели обшуки і затримання кримських татар. Також у Білогірську під час обшуку в будинку кримського татарина Різи Омерова у його дружини почалися передчасні пологи.

Читайте також: Обшуки у Криму: окупанти затримали вісьмох людей, "шиють" тероризм

За даними правозахисників, загалом у Криму в трьох районах - Алуштинському, Білогірському і Сімферопольському - окупанти затримали після обшуків вісьмох осіб і порушили кримінальну справу за статтею "тероризм".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-