Кримський

Кримський "суд" збирається залишити Бекірова в СІЗО ще на два місяці

Укрінформ
На 6 червня призначено розгляд клопотання слідчого ФСБ Росії про продовження запобіжного заходу кримськотатарському активісту Едему Бекірову - тримання в СІЗО.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на адвоката  Ісляма Веліляєва.

«Слідство, ймовірно, висуватиме клопотання про продовження арешту ще на два місяці, мотивувавши це тим, що досі не закінчено слідчі дії. Захист же сподівається на здоровий глузд суду. Хочеться вірити, що цього разу суд нас почує та ухвалить єдино вірне рішення - перевести Бекірова під домашній арешт», - вважає адвокат.

Читайте також: Бекіров страждає від нападів ядухи і кашляє кров'ю — адвокат

Як повідомлялося, напередодні правозахисна організація Amnesty International опубліковала звернення із закликом приєднатися до акції на підтримку заарештованого кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого російська влада тримає в СІЗО Сімферополя і його здоров'я постійно погіршується.

28 травня адвокат Бекірова Іслям Веліляєв відвідав свого підзахисного в СІЗО Сімферополя, після чого повідомив про критичне погіршення стану його здоров'я. За словами Веліляєва, крім болю в серці, головного болю, проблеми з підшлунковою залозою, оніміння ноги, високого тиску та високого рівня цукру в крові, у Бекірова з'явилися напади задухи і кашель із кров'ю.

Раніше в травні кримськотатарського активіста Едема Бекірова вивезли на обстеження до клінічної лікарні імені Семашка в Сімферополі.

26 квітня підконтрольний Росії «Верховний суд» Криму відхилив апеляцію захисту Бекірова на продовження терміну тримання в СІЗО. Едем Бекіров залишиться під арештом до 12 червня.

Жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова було затримано російськими силовиками на в'їзді до Криму вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував у Крим для відвідування 78-річної матері та родичів. Підконтрольний Кремлю Київський районний «суд» Сімферополя заарештував Бекірова.

Едема Бекірова підозрюють у скоєнні злочину за статтею 222 частина 2 і 222.1 частина 2 КК Росії (зберігання і передача вибухових речовин і боєприпасів). Юрист Ліля Гемеджі зазначила, що активіста звинувачують у поширенні та транспортуванні більш як 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів. Бекіров неодноразово заявляв про свою невинуватість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-