Бекіров страждає від нападів ядухи і кашляє кров'ю — адвокат

Бекіров страждає від нападів ядухи і кашляє кров'ю — адвокат

Укрінформ
У кримськотатарського активіста Едема Бекірова, обвинуваченого російською владою в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, критично погіршився стан здоров'я.

Про це в коментарі проекту Крим.Реалії повідомив адвокат Бекірова Іслям Веліляєв, який сьогодні відвідав свого підзахисного у сімферопольському СІЗО.

«Стан здоров'я погіршується з п'ятниці. Як він мені описав, з'явилися напади ядухи. Спочатку людина задихається, ловить повітря ротом, далі відкашлюється і цей кашель з кров'яними виділеннями. Коли це сталося вперше, він і його співкамерник довго стукали в двері камери. Хоча вона і знаходиться в медчастині СІЗО, ніхто з медпрацівників довго не приходив. З'явився тоді, коли напад уже пройшов», - розповів адвокат.

За його словами, Бекіров не їсть уже 14 годин, оскільки прийом їжі підніме рівень цукру в крові, який у нього підвищений, незважаючи на прийом інсуліну.

Читайте також: Тяжкохворому Бекірову пропонують визнати провину в обмін на домашній арешт

Адвокат звернувся із заявою до начальника ізолятора Сергія Бережного з вимогою негайно обстежити підзахисного і госпіталізувати.

«Прямо у СІЗО на місці написав заяву й описав усе, що мені відомо від Бекірова. Сьогодні її подав, найближчим часом чекаємо реакцію. Мене дуже непокоять ці нові симптоми. Людину необхідно рятувати, бити на сполох. Тому що далі при таких симптомах вже нікого буде рятувати», - наголосив Веліляєв.

Як повідомлялося, раніше в травні Едема Бекірова вивезли на обстеження в клінічну лікарню імені Семашка у Сімферополі.

26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив апеляцію захисту Бекірова на продовження терміну тримання в СІЗО. Едем Бекіров залишиться під арештом до 12 червня.

Житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в'їзді в окупований Крим вранці 12 грудня 2018 року, коли їхав до 78-річної матері та родичів.

Бекірова підозрюють у скоєнні злочину за статтею 222 частина 2 і 222.1 частина 2 КК РФ (зберігання і передача вибухових речовин і боєприпасів). Зокрема, його обвинувачують у розповсюдженні і транспортуванні більш як 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.

Сам Бекіров не раз заявляв про свою невинність.

Він інвалід першої групи, без ноги, з чотирма шунтами в серці.

Фото: Антон Наумлюк, RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-