США підтримують рішення

США підтримують рішення "морського" трибуналу щодо українських моряків

Укрінформ
Офіційний Вашингтон повністю підтримує рішення Міжнародного трибуналу з морського права у справі щодо незаконного утримання Росією українських моряків та вимагає їх негайного звільнення.

На цьому наголосив спецпредставник США з питань України Курт Волкер під час онлайн-конференції у вівторок, повідомляють власні кореспонденти Укрінформу.

"Насамперед, що стосується (українських – ред.) моряків, ми повністю підтримуємо рішення Трибуналу, що немає правових підстав для Росії надалі утримувати цих моряків", - зауважив офіційний представник Сполучених Штатів.

Він нагадав, що Росія безпричинно атакувала українські кораблі в міжнародних водах і незаконно ув'язнила українські екіпажі. При цьому, Волкер підкреслив, що моряки мають розглядатися як представники збройних сил іноземної держави.

"Немає жодних підстав утримувати їх на території Росії. Ми закликаємо негайно звільнити їх", - наголосив представник Держдепартаменту США.

Як підкреслив Волкер, Міжнародний трибунал ухвалив рішення, яке відповідає цій лінії.

Втім, за його словами, Росія заявила, що не має наміру виконувати це рішення, й ніхто насильно не примусить її дотримуватися верховенства права. "Але існує дуже чітка позиція – вони повинні звільнити цих моряків", - наголосив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Клімкін сказав, як Україна використає перемогу в “морському” трибуналі

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня Міжнародний трибунал ООН з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити українські військові кораблі "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу" та повернути їх під юрисдикцію України, а також звільнити 24 моряків і дозволити їм повернутися в Україну.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України, які здійснювали перехід з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-