Клімкін сказав, як Україна використає перемогу в “морському” трибуналі

Клімкін сказав, як Україна використає перемогу в “морському” трибуналі

Укрінформ
Україна разом з друзями і партнерами перетворить символічну перемогу в Міжнародному трибуналі з морського права у практичні важелі і обов’язково поверне українських моряків додому.

Про це заявив у Twitter 28 травня міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Рішення в Гамбурзі зламало російську логіку, за якою вони хотіли використати наших хлопців як розмінну монету, зігравши на політичній кон’юнктурі. Тепер разом з друзями і партнерами перетворимо символічну перемогу у практичні важелі. І обов’язково повернемо українських моряків додому", - написав Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України планує закликати всіх міністрів закордонних справ звернутися до Росії із вимогою виконати рішення міжнародного Трибуналу щодо звільнення полонених українських моряків.

Читайте також: Україна хоче домогтися міжнародного статусу Керченської протоки - Зеркаль

Міжнародний трибунал з морського права 25 травня зобов'язав Росію негайно звільнити три українських військових судна, а також 24 захоплених українських моряків. Обидві сторони повинні представити Трибуналу звіт про виконання рішення не пізніше 25 червня 2019 року.

Втім у Кремлі заявили, що позиція РФ щодо захоплених українських моряків не зміниться.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катера "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які слідували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольний Росії суд в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за обвинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз вони знаходяться в СІЗО в Москві.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії обходитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-