Вакарчук присвятив пісню кримськотатарському народові

Вакарчук присвятив пісню кримськотатарському народові

Фото, відео
Укрінформ
Під час концерту «Океан не мовчить» на ВДНГ 26 травня Святослав Вакарчук виконав пісню, яку присвятив кримським татарам.
Про це повідомляє канал ATR.

«Долі нас, українців і кримських татар, дуже схожі. Нас завжди хотіли поставити в рамки. Хотіли протягом історії не дати нам бути собою. Дуже велика повага до цілого народу, який депортували в Середню Азію, а вони повернулися назад на Батьківщину і продовжують плекати свою культуру. І сьогодні, на жаль, у знову анексованому Росією Криму ми бачимо як повторюється історія. Я хочу щиро побажати і кримським татарам, і українцям витримки, бути всім разом. Тому що разом ми обов'язково переможемо, повернемося на рідну землю і разом побудуємо прекрасну країну », - сказав Вакарчук.

Після цього він виконав пісню, присвячену боротьбі кримських татар за незалежність.

«Ця пісня присвячується боротьбі за спільну сім'ю, велику країну, в якій живуть і кримські татари, і українці та інші нації. І нас ніколи не подолати», - сказав Вакарчук і заспівав пісню «Коли тобі важко».

Окрім того, як зазначається, перед тим як заспівати пісню, лідер «Океан Ельзи» розповів глядачам про виставку, присвячену 75-й річниці геноциду кримських татар сталінським режимом «Вкрадений Крим. Історія депортації», яку він відвідав разом із Уповноваженим Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та першим заступником міністра інформаційної політики Еміне Джапаровою в останній день її експонування.

"Гідне завершення потужного проекту, який готували п`ять десятків людей, який об’єднав Крим та Україну, який розповів історію депортації не тільки цифрами та інформацією, а почуттями та образами, символами та звуками, світлом та кольором. Гідне завершення роботи для всіє команди", - написала Джапарова у Facebook.

Читайте також: "Океан Ельзи" запалив на столичній ВДНГ

Водночас вона додала, що "нам всім було надзвичайно приємно чути слова солідарності та пісню, яку Святослав присвятив кримськотатарському народу."

Фото: www.facebook.com/edzhaparova

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-