Чубаров анонсував пам'ятні заходи до роковин депортації кримських татар

Чубаров анонсував пам'ятні заходи до роковин депортації кримських татар

Відео
Укрінформ
У Києві на майдані Незалежності 18 травня пройде скорботний мітинг пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу у 1944 році.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"18 травня о 18:00 на Майдані Незалежності відбудеться скорботний мітинг в пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу. Ми всі дуже сподіваємось, що разом з кримськими татарами будуть пліч-опліч усі наші побратими, мешканці Києва, політичні діячі, народні депутати, дипломати. Дуже важливо, щоб окупований Крим бачив нашу підтримку їхнім прагненням повернутись сьогодні під суверенітет Української держави", - зазначив він.

Читайте також: Джемілєв виступить перед канадськими депутатами

Голова Меджлісу повідомив, що о 14:00 у Національному комплексі "Експоцентр України" буде відкриття мистецького проекту "Вкрадений Крим. Історія депортації", о 15:00 там також відбудеться реквієм, а о 16:00 - старт автопробігу кримськотатарської молоді.

За його словами, масові заходи заплановані також у Херсоні та Херсонській області, у Вінниці, Львові, Миколаєві та у інших великих містах, заплановані пам'ятні заходи і за кордоном.

Чубаров також закликав усіх українців долучатись до пам'ятних заходів до 75-х роковин депортації 1944 року в столиці та у регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-