Джемілєв виступить перед канадськими депутатами

Джемілєв виступить перед канадськими депутатами

Укрінформ
Постійний комітет парламенту Канади із закордонних справ та міжнародного розвитку проведе засідання, присвячене ситуації із дотриманням прав людини в окупованому Криму.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, слухання відбудеться у четвер в Оттаві.

У ролі свідків під час засідання виступлять лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз. Обидва очільники кримських татар також долучаться до святкування Всесвітнього дня вишиванки в Оттаві та проведуть ряд двосторонніх зустрічей із канадськими урядовцями.

У суботу Джемілєв і Чийгоз вирушать до Едмонтона, столиці канадської провінції Альберта, де візьмуть участь у церемонії підняття кримськотатарського прапора над мерією міста.

Церемонія, приурочена до Дня пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу, розпочнеться о 14:00. Після підняття прапора усіх охочих також запрошують долучитися до перегляду фільму “Чужа молитва”, що демонструватиметься на території університету Маківена.

Минулого року в Едмонтоні відкрилося Генконсульство України.

Читайте також: У Києві презентували книгу про Джемілєва

Як повідомлялося, у минулі роки в знак солідарності із кримськотатарським народом тамгу підіймали над меріями Торонто та Оттави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-