США занепокоєні продовженням арешту кримських татар, затриманих у

США занепокоєні продовженням арешту кримських татар, затриманих у "справі Хізб ут Тахрір"

Укрінформ
Сполучені Штати висловили стурбованість продовженням арешту кримських татар, затриманих в березні, та закликали РФ звільнити всіх політв'язнів.

Про це повідомило посольство США у Києві на сторінці в Twitter.

"Ми глибоко стурбовані продовженням політичного переслідування Росією 25 кримських татар, безпідставно затриманих 27 березня. Повна відсутність прозорості судових слухань їхніх справ неприпустима. Ми закликаємо Росію негайно звільнити всіх політичних в'язнів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Кіровський райсуд Ростова-на-Дону продовжив термін арешту в СІЗО останнім чотирьом з 24 затриманих кримських татар щодо другої сімферопольської "справи Хізб ут Тахрір".

Суддя Ельміра Фадєєва постановила продовжити до 15 серпня запобіжний захід у вигляді утримання в слідчому ізоляторі заарештованим після масових обшуків в Криму 27 березня Владлену Абдулкадирову, Рустему Шейхалієву, Білялу Аділову і Фарходу Базарову.

27 березня в анексованому Криму ФСБ РФ провела обшуки в будинках кримськотатарських активістів, у тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність". Усього затримали 24 людей.

Обвинуваченими у цій справі проходять 25 кримських татар, 23 з яких вивезено в СІЗО Ростова-на-Дону, Таганрога й Шахти, одного — Раїма Айвазова — тримають у СІЗО Сімферополя, ще один — Едем Яячіков — зник, його місцеперебування невідоме з 27 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-