Кримські татари вимагатимуть чітких відповідей від Зеленського

Кримські татари вимагатимуть чітких відповідей від Зеленського

Укрінформ
Якою буде політика обраного президента Володимира Зеленського щодо забезпечення прав кримських татар, поки що невідомо, вважає член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

Про це він сказав  у кулуарах постійного форуму ООН з питань корінних народів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для нас поки що залишається не з’ясованим питання про те, яким чином адміністрація нового президента, Зеленського, буде вести політику щодо реалізації прав кримськотатарського народу як корінного народу України”, - розповів Барієв.

Він нагадав, що перед другим туром голосування Мустафа Джемілєв офіційно звернувся до Володимира Зеленського з п’ятьма важливими для кримськотатарського народу питаннями. На них відповів штаб, а не сам кандидат, і відповіді, на думку Барієва, були “доволі розпливчастими та незрозумілими”.

Читайте також: Кримські татари будуть у конструктивній опозиції до Зеленського - Джемілєв

“Ми як громадяни України, як корінний народ України, будемо продовжувати ініціювати отримання відповідей. Не лише відповідей, а конкретних дій”, - підкреслив Барієв.  

Він додав, що кримські татари готові допомагати в залученні експертних механізмів із прав корінних народів ООН, аби адаптувати законодавство України до міжнародного права.

З 22 квітня до 3 травня у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку проходить 18-та сесія постійного форуму ООН з питань корінних народів, присвячена набуттю, розвитку та захисту традиційних знань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-