У Миколаєві презентували книжку про анексію Криму

У Миколаєві презентували книжку про анексію Криму

Укрінформ
У Миколаєві презентували книжку Анни Андрієвської та Олени Халімон “Люди “сірої зони” про анексію Росією Криму.

Видання, яке побачило світ за підтримки Українського інституту національної пам'яті, охоплює період, коли російські силовики та спецслужби почали масові репресії проти кримчан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Головна мета нашої книжки – показати мешканцям Миколаєва, що насправді відбувалося в Криму під час анексії. Тут зібрані історії, яких не показують навіть на українському телебаченні. Ми зібрали факти про переслідування людей, які були проти російської анексії Криму і які стали заручниками на окупованому півострові. Їх і сьогодні переслідують через політичні погляди", - зазначила Андрієвська.

За її словами, це перше видання, у якому свідчать жертви окупації та люди, котрі, не маючи владних повноважень, виступили проти російської армії. Для них “приєднання” півострова до Росії стало початком життя в “сірій зоні” - території, де не діють закони цивілізованого світу.

Читайте також: У Києві висадили алею на честь політв'язнів та полонених Кремля

У книжці “Люди “сірої зони” записано понад 50 історій, які спростовують міфи про те, що анексія півострова була безкровна, і кримчани, мовляв, не намагалися чинити опір, а “добровільно вибрали Росію”. Серед авторів розповідей - в’язні Кремля Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух.

Перший наклад становив 1000 примірників, а потім видали ще 2000. Книжку безкоштовно передають у бібліотеки, громадським організаціям, а також українським воїнам на Донбасі.

Присутні на презентації також мали змогу переглянути фільм Ігоря Чайки “Острів Крим. Дежавю”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-