У Криму завели 15 кримінальних справ за ухилення від служби в армії РФ

У Криму завели 15 кримінальних справ за ухилення від служби в армії РФ

Укрінформ
За останні чотири роки окупаційна влада порушила проти жителів Криму 265 справ за відмову служити в російській армії.

Про це повідомляє "Крим.Реаліі" з посиланням на підконтрольного Кремлю військового комісара Криму Олега Єрмілова.

"З 2015 року в анексованому Криму порушили 15 кримінальних і близько 250 адміністративних справ за ухилення від служби в російській армії", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: "Суд" у Криму обмежив блогеру Мемедемінову час знайомства зі справою

Всього, за даними Єрмілова, за вказаний період близько 300 призовників намагались ухилитись від служби в російській армії.

У "військовому комісаріаті" Криму заявили, що в ході весняного призову 2019 року вони планують призвати на службу в російську армію близько 2,8 тис. кримчан. Водночас більшість з них, 85 відсотків, планується відправити служити за межі Криму - в регіони сусідньої Росії.

Як повідомляв Укрінформ, Київ неодноразово вимагав від Росії припинити призов до збройних сил жителів анексованого Криму. У разі отримання повісток в російську армію прокуратура АРК просить кримчан звертатися до них за телефоном (044) 569-73-57, електронною поштою (zvern01@ark.gp.gov.ua) або за київською адресою (вулиця Ділова, 24). "

За даними Кримської правозахисної групи, всього з початку анексії Криму Росія призвала у свою армію близько 15 тис. кримчан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-