Українським морякам у РФ хочуть продовжити арешт до 26 липня - адвокат

Українським морякам у РФ хочуть продовжити арешт до 26 липня - адвокат

Укрінформ
Російське слідство клопоче про продовження строків тримання під вартою захопленим біля берегів Криму українським морякам до 26 липня 2019 року.
Про це у понеділок повідомив у Facebook адвокат Сергій Бадамшин.

«Слідство клопоче про продовження строку тримання під вартою полоненим українським морякам до 26 липня 2019 року», - зазначив він.

Крім того, за словами адвоката, російське слідство продовжило термін попереднього розслідування у справі проти українських моряків до 25 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли й захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українця, троє з них були поранені.

Читайте також: Денісова проситиме послів країн ЄС прийти в суд над полоненими моряками

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за обвинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз їх тримають в СІЗО в Москві.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

17 квітня у Лефортовському районному суді Москви відбудуться судові засідання щодо продовження строків тримання під вартою 24 військовополонених українських моряків: три «четвірки» розглянуть до обіду, три - після.

Для участі в судових засіданнях до Москви прибула Уповноважена ВР України з прав людини Людмила Денісова. За її словами, в посольстві України в Москві за участі родичів військовополонених і консульських працівників відбулася організаційна зустріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-