Москалькова дала можливість Міятович побачити полонених українських моряків

Москалькова дала можливість Міятович побачити полонених українських моряків

Укрінформ
Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова і комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович відвідали українських військових моряків у СІЗО "Лефортово".

Зустріч із полоненими моряками пройшла 3 квітня, повідомляє сайт Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації.

В інформації стверджується, що у Міятович була можливість задати морякам запитання про умови утримання, стан здоров'я та наданні медичної допомоги. "Моряки повідомили, що забезпечені продуктами харчування в повному обсязі, претензій до умов утримання немає, щодня вони мають можливість виходити на прогулянки, в камерах є все необхідне: телевізор, холодильник, гаряча вода, електричні чайники, санвузли, індивідуальні спальні місця. Вони також отримують продукти харчування від родичів, мають особисті рахунки, за які можуть купувати додаткові продукти харчування та засоби гігієни. Крім того, ув'язнені мають можливість зустрічатися з адвокатами та українськими консулами і вести листування з родичами", - стверджується в інформації.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів Криму обстріляли й захопили три кораблі Військово-морських сил України - катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них дістали поранення.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували всіх затриманих українських моряків за звинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). У січні Лефортовський суд Москви продовжив арешт на три місяці. Зараз усі моряки знаходяться в СІЗО "Лефортово".

Читайте також: Захист українських моряків долучив до матеріалів справи доповідь ООН

18 березня під час операції в четвертій Міській клінічній лікарні Москви з руки пораненого українського військовополоненого Василя Сороки витягли вісім осколків, а сухожилля 2-4 пальців руки лікарям довелося пересаджувати. Адвокат моряка заявив, що лікарі в Керчі, "Матросской тишине" і "Лефортово" намагалися "лікувати" невитягнені осколки й розсічені сухожилля еспандером.

Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова неодноразово передавала Москальковій вимоги допустити до військовополонених моряків українських лікарів і консула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-