В ході обшуків окупанти підкидають кримським татарам заборонену літературу - Чубаров

В ході обшуків окупанти підкидають кримським татарам заборонену літературу - Чубаров

Укрінформ
Російські силовики в окупованому Криму в ході сьогоднішніх масових обшуків підкидають кримським татарам заборонену літературу і не пропускають до них адвокатів.

Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці в Facebook.

"Станом на 7 годину ранку відомо про вторгнення російських силовиків в будинки щонайменше 25 кримськотатарських родин в Сімферополі (масиви Строганівка і Кам'янка), а також в Карасубазарському (Білогірському) районі Криму. Адвокатів, що прибули на місця вчинення обшуків, окупанти не допустили в будинки, де орудували силовики", - написав Чубаров.

Він також зазначив, що вже відомі випадки підкидання при здійсненні обшуків заборонених предметів і книг.

За словами Чубарова, сьогоднішні вторгнення російських окупантів в будинки кримських татар є актом найбільш масового порушення прав людини в окупованому Криму, скоєних окупантами в один день.

"В окупованому Криму почалася нова, ще більш жорстока хвиля репресій і гонінь на кримських татар, метою яких є спроба привести їх у повну покірність окупантам", - заявив він.

Глава Меджлісу нагадав, що напередодні, 26 березня, в Європейському парламенті продовжилися дебати «П'ять років незаконної окупації Криму Російською Федерацією», в ході яких парламентарії вказували на "неприпустимо жорстоке ставлення російських окупантів до кримськотатарського народу - корінного народу Криму".

Читайте також: Обшуки в Криму: російські силовики побилися з жителями Кам'янки, є затримані

Як повідомляв Укрінформ, вранці 27 березня в Сімферополі і Білогірському районі в окупованому Криму російські силовики проводять обшуки в будинках щонайменше 25-ти кримськотатарських сімей в рамках кримінальних справ проти жителів Криму, підозрюваних в участі в діяльності забороненої в РФ організації «Хізб ут-Тахрір».

У сімферопольському мікрорайні Кам'янка російські силовики після бійки затримали двох осіб біля будинку місцевого жителя Рустема Шейхалієва, де проводиться обшук.

Фото: atr.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-