Обшуки в Криму: російські силовики побилися з жителями Кам'янки, є затримані

Обшуки в Криму: російські силовики побилися з жителями Кам'янки, є затримані

Відео
Укрінформ
В окупованому Сімферополі в мікрорайоні Кам'янка російські силовики після бійки затримали кілька людей біля будинку місцевого жителя Рустема Шейхалієва, де проводиться обшук.

Про це повідомляє проект Крим. Реалії.

"Спочатку співробітники російського МВС, які оточили мікрорайон, закликали його жителів розійтися. Після отримання відмови сталася бійка, в результаті якої були затримані дві людини", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що прізвища затриманих невідомі.

За інформацією Крымской солидарности, двох затриманих - Фархада Базарова і Різу Іззетова - відвезли до відділу УФСБ у Сімферополі.

Як повідомлялось, в окупованому Криму співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії уранці 27 березня проводять обшуки у щонайменше 25 будинках кримських татар у рамках кримінальних справ проти жителів Криму, підозрюваних в участі в діяльності забороненої в РФ організації «Хізб ут-Тахрір».

Читайте також: ФСБ обшукує будинки 25 кримськотатарських сімей

Обшуки відбуваються у селі Строганівка Сімферопольського району, в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя, селі Володимирівка Білогірського району Криму.

У ФСБ Росії підтвердили проведення обшуків в окупованому Криму, проте не назвали кількості підозрюваних і їхні прізвища.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії. Верховний суд РФ заборонив «Хізб ут-Тахрір» в 2003 році, включивши до списку 15 об'єднань, названих «терористичними».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-