Адвокат не зміг потрапити в Лефортово до захопленого командира

Адвокат не зміг потрапити в Лефортово до захопленого командира "Нікополя"

Укрінформ
Кримський адвокат Еміль Курбедінов не зміг потрапити в СІЗО "Лефортово" у Москві на зустріч зі своїм підзахисним - командиром захопленого українського бронекатера "Нікополь" Богданом Небилицею.

Про це Курбедінов повідомив у Facebook.

"Щодо мого сьогоднішнього відвідування військовополоненого Богдана Небилиці в СІЗО "Лефортово", м.Москва. Я повертаюся додому, так і не потрапивши до свого підзахисного. Адміністрація Лефортовського СІЗО просто не допустила мене до Богдана, вказавши на якісь документи, які чи то вони не отримали від ФСБ, чи то не встигли підписати у себе в ізоляторі", - зазначив він.

Курбедінов нагадав, що адвокат має право на зустріч зі своїм підзахисним конфіденційно, без обмеження за часом.

"Держава (Росія - ред.) сьогодні просто зірвала мою зустріч з Богданом, порушила право Богдана на захист. Я був другим за рахунком у черзі. Хоча я не виключаю, що це не просто чиясь помилка або бездіяльність, а запланований акт протидії адвокатській діяльності", - написав захисник.

Він додав, що зареєстрував заяву на ім'я начальника СІЗО з відповідною вимогою розібратися в ситуації, що склалася.

"Витрачено два дні на поїздку, гроші на проживання і перельоти, а Богдан не отримав сьогодні кваліфікованої юридичної допомоги свого адвоката й був позбавлений можливості отримати інформацію про кримінальну справу, узгодити низку питань щодо підготовки скарг тощо", - підсумував адвокат.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ у районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Після прийняття підконтрольними Росії кримськими "судами" рішення про арешт захоплених у полон моряків їх усіх перевезли до Москви.

Читайте також: Штати закликають Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви ухвалив рішення продовжити на три місяці арешт полоненим українським морякам.

Богдан Небилиця 2014 року був серед курсантів Нахімовського військово-морського училища в Севастополі, які співали гімн України, коли окупанти піднімали на плацу установи російський прапор, - фактично під дулами автоматів російських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-