В окупованому Криму переслідується будь-яке інакодумство - правозахисниця

В окупованому Криму переслідується будь-яке інакодумство - правозахисниця

Відео
Укрінформ
В анексованому Криму не працює ніяке законодавство, а всі арешти, обшуки, судочинства проходять з грубими порушеннями норм права. При цьому будь-яке інакодумство на півострові переслідується.

Про це розповіла правозахисниця Лутфіє Зудієва в ефірі телеканалу ATR.

"З 2014 року практично всі жителі Криму опинилися в такій собі "сірій зоні", де формально діє російське законодавство, але насправді можна говорити про те, що ніяке законодавство не працює там зараз. Тому що не визнаються ні міжнародні норми права, ні норми права національного законодавства Росії. Всі арешти, обшуки, судочинства проходять з грубими порушеннями", - повідомила Зудієва.

За словами правозахисниці, окупаційна влада проводить репресії не тільки відносно кримських татар, а й відносно всіх верств населення.

Читайте також: Росія поводиться в Криму як при Катерині ІІ – Джемілєв в інтерв’ю Wiener Zeitung

"Якщо спочатку у когось були уявлення, що репресії поширюватимуться тільки на кримських татар або окремі групи з числа кримських татар, то зараз зростає загальне розуміння, що вони (репресії - ред.) поширюються на всі верстви населення, незважаючи на національні, конфесійні ознаки. Будь-яке інакодумство на півострові, будь-яка незгода з офіційною точкою зору влади в Криму сприймається як протест. Відповідно, це переслідується", - додала вона.

Як повідомлялося, анексія Кримського півострова армією РФ почалася 20 лютого 2014 року. 16 березня окупаційною владою було проведено так званий референдум про незалежність АР Крим, яким вона намагалася легітимізувати захоплення іноземної території. 18 березня 2014 року в Москві президент РФ Володимир Путін підписав так званий договір про "прийняття Криму і Севастополя до складу Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-