У Латвії закрили російську виставку про

У Латвії закрили російську виставку про "Кримську весну"

Укрінформ
Після рішучого протесту Посольства України в Латвії було закрито провокаційну виставку до п'ятиріччя захоплення Криму, підготовлену Генеральним консульством Росії в місті Даугавпілсі.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу в Посольстві України в Ризі.

"Посольство України висловлює подяку Міністерству закордонних справ Латвії за об’єктивну оцінку і оперативну реакцію у ситуації із проведенням провокативної виставки Генерального консульства РФ в Даугавпілсі. Закриття пропагандистської виставки, яка вводила в оману мешканців Даугавпілса про події в Криму, вкотре доводить, що попри всі зусилля Кремля, політика невизнання анексії Криму в Латвії залишається непохитною", - йдеться у повідомленні.

Напередодні стало відомо, що Генеральне консульство РФ у Даугавпілсі підготувало тематичну виставку "Кримська весна. 5 років у рідній гавані" (Krimas pavasaris. 5 gadi dzimtajā ostā) та відкрило її на громадському майданчику Даугавпілського відділення Російської громади Латвії.

Посольство України в Латвії заявило, що розглядає цю подію черговим пропагандистським заходом для виправдання анексії Росією Криму, оскільки виставка містить низку загальновідомих фейків про події на українському півострові та є спробою нав’язати російське бачення подій, які всім цивілізованим світом були оцінені як злочинні.

Читайте також: За останні два роки до Криму переселили 70 тисяч росіян

Як відомо, 20 лютого 2014 року РФ почала спецоперацію по захопленню Криму. Як наслідок, 18 березня 2014 року в Москві президент РФ Володимир Путін підписав так званий договір про "прийняття Криму і Севастополя до складу Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-