За останні два роки до Криму переселили 70 тисяч росіян

За останні два роки до Криму переселили 70 тисяч росіян

Укрінформ
Найпомітнішим явищем у діяльності російської влади на анексованому півострові кримчани називають засилля "переселенців" із Росії та витіснення місцевих жителів з ключових посад.

Про це пише "Інформаційний спротив", оперуючи інформаційно-аналітичними даними окупаційної влади.

"Найпомітніше явище для кожного пересічного кримчанина - засилля "переселенців" із Росії. За останні два роки тільки до Севастополя перебралися на проживання близько 20 тисяч осіб, Сімферополь задихається від ще 50 тисяч приїжджих громадян РФ", - йдеться у повідомленні "ІС" з посиланням на підготовлену російською окупаційною владою довідку "Громадська думка про соціально-економічну ситуацію в країні".

Видання уточнює, що після виборів до Держдуми РФ у вересні 2016 року на півострові було повністю замінено керівний склад держустанов і "органів влади" на чиновників із Росії.

При цьому кримські кадри витісняються за межі півострова.

Як приклад витіснення місцевих жителів із Криму з заміною їх на вихідців із Росії називається передислокація кримчан, які зрадили українській присязі, на Північний і Тихоокеанський флоти.

Читайте також: Порошенко: Росія платить дуже велику ціну за окупацію Криму

"Значна частина колишніх військовослужбовців ВМСУ, які зрадили присязі та перейшли на службу до ВМФ РФ, на даний момент служать на Північному і Тихоокеанському флотах ВМФ РФ. У ЗМІ і соцмережах неодноразово з'являлися повідомлення про те, що там до них ставляться так, як і варто було - як до зрадників", - констатує "Інформаційний спротив".

Ще одна прикмета часу на п'ятому році анексії - "практично всі значущі структури півострова контролюються російськими спецслужбами".

"На цьому фоні у червні-листопаді 2018 року зафіксовано суттєве зростання протестного потенціалу. У соціальних мережах нескладно простежити зростання градуса ненависті до росіян, які відчувають себе в Криму "господарями" і ставляться до місцевих з відвертим презирством", - резюмує "ІС".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-