Порошенко: Росія платить дуже велику ціну за окупацію Криму

Порошенко: Росія платить дуже велику ціну за окупацію Криму

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголошує, що Росія продовжує платити високу ціну за незаконну анексію Криму і першим пріоритетом української влади залишається звільнення півострова.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перше рішення, перший пріоритет - буде негайна активізація міжнародної співпраці щодо звільнення Криму політико-дипломатичним шляхом", - розповів Порошенко про свої плани у разі обрання його Президентом на другий термін.

Глава держави підкреслив, що сьогодні ніхто у світі не вірить, що РФ легко переносить санкції. За його словами, Росія платить "дуже велику ціну" за анексію Кримського півострова.

"Щодо того, що хтось там із кимось каші не зварить - я не збираюся ані кашу варити та їсти, ані на рибалку бігати, як деякі наші кандидати. Наголошую, що ми мобілізували світову підтримку України щодо невизнання незаконної анексії Криму, щодо застосування санкцій проти Російської Федерації для мотивації Росії політико-дипломатичним шляхом негайно по-перше, звільнити Крим, друге - звільнити незаконно утримуваних полонених українських моряків, повернути військове майно", - прокоментував Порошенко заяву президента РФ Путіна  про "його непорозуміння" із нинішнім українським президентом.

Читайте також: Окупація Криму: Україна закликала країни ООН продовжувати тиск на Росію

Разом з тим, він нагадав, що п'ять років тому був у Криму і на власні очі бачив захоплене регулярними військами збройних сил Російської Федерації приміщення Верховної Ради Криму.

"Я покладаю відповідальність за вбивства кримських татар на російські війська", - підкреслив Глава держави та додав, що переконаний у безпосередній участі в анексії Криму президента Росії Путіна.

Раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путні 18 березня під час візиту в окупований Крим заявив, що у нього є лише непорозуміння із "сьогоднішнім керівництвом України, з яким сьогодні навряд чи можна зварити кашу і домогтися якогось позитивного розвитку наших відносин".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-