ФСБ відправляє на психіатричну експертизу ще одного українського моряка

ФСБ відправляє на психіатричну експертизу ще одного українського моряка

Укрінформ
Слідче управління ФСБ Росії сьогодні провело слідчі дії відносно ще одного українського військовополоненого моряка - капітана 2 рангу Дениса Гриценка, його також мають намір відправити на психолого-психіатричну експертизу.

Про це повідомив у Facebook адвокат Гриценка Микола Полозов.

"У понеділок 18 березня відбулися слідчі дії відносно військовополоненого українського моряка капітана 2 рангу Дениса Гриценка. Слідство ознайомило військовополоненого Гриценка та його адвокатів з постановою про призначення комісійної комплексної амбулаторної психолого-психіатричної судової експертизи", - написав Полозов.

Він уточнив, що захистом було надано заперечення, у зв'язку з тим, що слідство не надало даних про виникнення сумніву в осудності військовополоненого. Також було заявлено, що «Денис Гриценко є військовополоненим, а норми III Женевської конвенції від 12.08.1949 «Про поводження з військовополоненими» не передбачають проведення подібних експертиз відносно військовополонених, і її проведення є поводженням, яке принижує людську гідність і честь військовополоненого офіцера». Додатково були заявлені клопотання про присутність адвокатів при проведенні експертизи.

Читайте також: Психіатричні експертизи порушують права полонених моряків у Росії - посольство США

«Денис тримається бадьоро, передає всім великий привіт. Боремося до перемоги!», - закінчує своє повідомлення адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські силовики захопили два катери і буксир ВМС Збройних сил України в Керченській протоці, в результаті чого 24 військовослужбовця потрапили в полон. Згодом їх вивезли до Москви, більшість з них тримають у СІЗО "Лефортово". 15 і 16 січня один з московських судів виніс рішення продовжити арешт українських моряків до кінця квітня.

Загалом в РФ вже 22 захоплених українських моряків, всупереч міжнародним законам, мають намір відправити на психолого-психіатричну експертизу, про що стало відомо під час слідчих дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-